Šefovi policije sjeveroistočne Bosne zadovoljni sigurnošću u 2017. godini

Šefovi policijskih agencija s područja sjeveroistočne Bosne na sastanku u Tuzli razgovarali su o dosadašnjoj saradnji i zajedničkom djelovanju policije u borbi protiv organizovanog kriminala, a stanje sigurnosti u ovoj godini zajednički je ocijenjeno zadovoljavajućim.

Komesar MUP-a TK Fadil Šljivić rekao je da nisu imali nekih težih oblika krivičnih djela poput oružanih pljački, razbojništava i terorizma.

”O organizovanom kriminalu smo razgovarali sa posebnim akcentom na borbu protiv auto-kriminala, borbu protiv terorizma i borbu protiv opojnih droga. Dogovoreni su određeni programski ciljevi koji će biti uvršteni u plan za narednu godinu i na tom polju ćemo još bolje sarađivati”, naveo je Šljivić.

Razmjena informacija dovela je do boljeg stanja sigurnosti, a postignuti su određeni rezultati i na međunarodnom planu.

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić istakao je da su prošle godine imali veliku akciju u kojoj je spriječena prodaja velike količine oružja i uhapšeno više osoba.

”I ove godine na području Brčkog, Bijeljine i Tuzle organizirana su hapšenja, pri čemu je zaplijenjena i veća količina droge namjenjena zapadno-evropskom tržištu”, dodao je Pisić.

Jedan od zaključaka sastanka je da u narednom periodu treba djelovati još jače na terenu.

Načelnik PU Zvornik Goran Abazović istakao je da je zadovoljan saradnjom s Tuzlanskim kantonom, drugim policijskim upravama i Brčko distriktom, te da ona i u narednom periodu treba biti nastavljena i podignuta na viši nivo.

Predstavnici policije s područja sjeveroistočne Bosne zaključili su da samo zajedničkim djelovanjem i brzim reakcijama mogu doprinijeti smanjenju broja krivičnih djela i boljoj sigurnosti građana.

(Fena)