Sedam godina držao mrtvu majku u kupaonici u Parizu – zbog mirovine

Srpski državljanin Saša P. (47) držao je sedam godina mrtvu majku Zlatu (75) u kupaonici u stanu u Parizu, a sve zbog njezine mirovine, koju je godinama primao. Nakon što je žena preminula od raka 2014. godine, spakirao ju je u kofer koji je prekrio ceradom, javlja Parisien, a prenosi Blic.

  • Srpski državljanin sam se predao policiji u utorak ujutro i do detalja ispričao svoj bizarni slučaj. Rekao je istražiteljima da je njegova majka preminula od raka 2014. i da se nije liječila. Istaknuo je da preminula sama u stanu – prenose francuski mediji.

Nakon njegove ispovijesti, policija je ušla u stan u 20. pariškom okrugu i šokirala se prizorom. Tijelo je pronađeno u kupaonici, a njezin sin se potrudio da zakamuflira nesretnu ženu. Njezino tijelo namjestio je u položaj fetusa i tako skupljeno stavio u kofer, koji je pokrio ceradom. Istražiteljima je navodno objasnio da se na ovaj morbidan čin odlučio zbog financijske koristi.

  • Policiji je ispričao da je beživotno tijelo svoje majke prekriveno ceradom prvo sakrio u ormar nakon njezine smrti, kao i da je pomoću pjene prikrivao miris raspadanja. Priznao je da nije proglasio smrt majke i da je zadržao leš zbog mirovine koju je primala – prenose mediji.

Susjedi su rekli za Parisien da su Sašu znali pitati gdje mu je majka.

  • Zlatu dugo nismo vidjeli pa smo ga pitali za njen nestanak, a on nam je rekao da se vratila u Srbiju, kako bi proživjela posljednje godine starosti u domovini – izjavili su.
  • Muškarac je u utorak uhićen, ali je pušten nakon obdukcije, koja je utvrdila da je njegova majka umrla prirodnom smrću. Navodno je odlučio tek sad progovoriti jer nije znao šta će s koferom u kojem mu je mrtva majka jer je dobio obavijest da mora napustiti stan.
  • Vjerovatno nije imao više pravo na korištenje stana i zato je odlučio okončati situaciju u kojoj je godinama živio – kazao je izvor za Parisien.

Policija ga je pustila nakon što je istragom utvrđeno da majka nije umrla nasilnom smrću. Međutim, morat će vratiti sav novac koji je uzimao.