Savremena šalter sala za izdavanje ličnih dokumenata u Tuzli

Lične karte, vozačke dozvole, registraciju motornih vozila, putne isprave i sl. građani Tuzle od danas više neće vaditi u prostorijama BH pošte, nego u savremenoj i moderno uređenoj šalter sali u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske stanice ”Centar” u Tuzli.

Ova aktivnost Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova za cilj ima da se kroz projekat vraćanja Odjeljenja za administraciju policijskih stanica na nivou MUP-a TK, koji su zaduženi za izdavanje ličnih dokumenata i rješavanje drugih građanskih stanja u prostorije MUP-a, naprave dodatne uštede unutar budžeta Tuzlanskog kantona, obzirom da Vlada TK izdvaja značajna sredstva na ime zakupa prema JP BH Pošte. Kako je danas rečeno imajući u vidu iznos sredstava koji se do sada izdvajao za zakup prostora, te iznos sredstava koji je uložen u rekonstrukciju i adaptaciju ove sale, povrat investicije očekuje se za pet godina.

Premijer TK Bego Gutić je u svom obraćanju istaknuo da će građani i privredni subjekti sada moći na što brži i efikasniji način ostvarivati svoja prava.

”Na ovaj način ostvarena su dva strateška cilja MUP-a TK, odnosno Vlade TK. Savremenim šalter salama stečeni su bolji uslovi za rad i unapređenje saradnje sa građanima u ostvarivanju njihovih prava kada je u pitanju izdavanje ličnih dokumenata i registracija motornih vozila, a vraćanjem ovih usluga u prostorije MUP-a TK-a ostvarujemo značajne finansijske uštede”, rekao je premijer Gutić. Također premijer Gutić podsjeća da je Vlada još prilikom preuzimanja mandata najavila materijalno i tehničko opremanje svih institucija kojima upravlja Kantonalna Vlada.

”Kada je MUP u pitanju, u prve dvije godine Vlada je značajna sredstva uložila u opremanje policijskih službenika. Tu prije svega mislim na nabavku novih vozila i specijalističke opreme, te prijem novih policijskih službenika, a od prošle godine ušli smo u projekat opremanja Sektora za administraciju i podršku. Radi se o važnom sektoru koji obavlja odgovornu funkciju rješavanja građanskih prava. Ovaj projekta s jedne strane omogućava znatno bolje uslove građanima koji pribavljaju određena dokumenta, ali on pruža i znatno bolje uslove za rad službenicima koji su zaposleni i koji postupaju po zahtjevima građana.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se zahvalio i čestitao Vladi Tuzlanskog kantona i MUP-u TK na realizaciji projekata koji se provode s ciljem poboljšanja života građana Tuzle.

(Nezavisni.ba)