Sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25.maja

U Gradskoj upravi Tuzle održan je  sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja 1995, dana posvećenog sjećanju na žrtve na Kapiji i sjećanju na sve žrtve rata.
Sastanku su prisustvovali predstavnici roditelja stradalih žrtava na Kapiji, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović sa saradnicima, načelnik PU Tuzla, Siniša Vareškić , te predstavnici JU Centar za kulturu Tuzla, JKP Saobraćaj i komunikacije i Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla.
Na sastanku Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25 maja dogovoreno je da će u Tuzli u srijedu 25 maja 2022 godine biti upriličeno komemorativno obilježavanja dvadesetsedme godišnjice tragedija na Kapiji u znak sjećanja na stradanje tuzlanske mladosti 25 maja 1995 godine, kao i na sve civilne žrtve rata u Tuzli.
Prema utvrđenim programom komemorativno obilježavanje 25 maja 1995 godine je  u srijedu 25.5.20222 godine u 9:30 sati planirano je odavanje poštovanja i polaganja vijenaca i cvijeća civilnim žrtvama rata u Aleji mladosti na Slanoj Banji, a u 11 sati će biti održana komemoracija, odavanje poštovanja i polaganje vijenaca i cvijeća na Kapiji.
U 20:55 će se i ove godine u Tuzli oglasiti Sirene, koje će označiti trenitak kada je granata ispaljena sa Ozrena i usmrtila naše mlade sugrađane, ističu organizatori.
Duška REBIĆ