Sanela Mustafić iz Srebrenika izrađuje dekorativne posteljine za bebe i odrasle

Piše: Dejla Bajrić

Izrada kreativnih i personaliziranih proizvoda za uređenje interijera postaje sve veći trend  u svijetu dekoracija. Sanela Mustafić iz Srebrenika je četrdesetjednogodišnjakinja koja se zbog nezaposlenosti odlučila pokrenuti vlastiti mali biznis a to je izrada unikatnih dekorativnih proizvoda.

Sanela već četiri godine izrađuje kreativne proizvode u svojoj maloj stvaraonici pod nazivom “SM”. Logo njenih proizvoda je “Baby Dream” jer je većina proizvoda koje ova četrdesetjednogodišnjakinja izrađuje namijenjena za bebe. Ideju za logo dobila je zahvaljujući arhitektici za uređenje interijera Gordani Đerić.

Sanela je završila srednju Tekstilnu školu u Hrvatskoj nakon koje je odlučila upisati I dodatne edukacije u cilju usavršavanja svojih vještina. Srednja škola joj je omogućila da učestvuje u školskim modnim revijama ali I u gradskim dešavanjima izvan škole. U njenom poslu nema radnog vremena, jer svoje vrijeme posvećuje porodici, porodičnim poslovima, a nakon toga i svojoj maloj radionici u kojoj realizuje želje svojih kupaca.

“Krojenje oduzima dosta vremena, naročito kada radim setove sa puno detalja kao što su likovi životinja.”- kaže Sanela.Najtraženiji proizvodi su  unikatne ogradice za krevetiće, posteljine za djecu i odrasle, te ukrasni jastuci.”– dodaje ona.

Prije izrade proizvoda Sanela sve crta rukom na platnu, bez šablona I sve ideje koje kupci prenesu na papir ona ih realizuje na platnu. U mogućnosti je, ističe, realizovati sve što kupci zatraže, a najviše joj laska povjerenje koje dobije od njih.

„Na početku sam imala  mnogo ciljeva, željela sam slijediti svoje snove, biti neovisna žena koja će svojim rukama ispuniti sebi i svojim najmilijima sve želje. Gledajući iz ovog ugla, u kojem sam danas, vjerujem da sam uspjela jer me zovu „žena zlatnih ruku”.”- rekla nam je ova četrdesetjednogodišnjakinja.

Sve proizvode izrađuje od čistog pamuka, a njeni proizvodi su dostupni u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.

Kako je kazala u razgovoru za Glas TK, svakodnevno dobija nove ideje koje jedva čeka da realizuje. Iako svaki proizvod zahtijeva mnogo obrade, dorade I vremena Sanela kaže da sa osmijehom iščekuje finalni proizvod. Istile da je najradosnija kada dobije pozitivne reakcije od svojih kupaca.Fotografije koje joj uvijek izmame osmijeh na lice su one sa bebama, jer je sretna kada vidi mališane kako uživaju u svom malom kutku kojeg je ona kreirala za njih.

Saneline proizvode je moguće pronaći na Facebook stranicama „Posteljine Srebrenik“ „Stvaraonica SM“, a na Instagramu se njeni proizvodi mogu naručiti preko profila pod nazivom „posteljinesrebrenik“.

„Smatram da samo vrijedni, odlučni I posvećeni uspiju u svojoj namjeri. Ja sam srećom imala podršku mojih prijatelja i porodice, kojima sam vječno zahvalna. Vjerovali su u mene i moj uspjeh, neprestano me gurali naprijed i drago mi je što mogu priznati da su bili u pravu.“ – dodala je Sanela za kraj razgovora