SALT OPEN SESSION od 4. do 7.Augusta u Tuzli

Skateboarding klub „SALT“ ovog vikenda organizuje svoj prvi ljetni događaj SALT OPEN SESSION na lokaciji do Univerzitetske dvorane u Tuzli. Ova manifestacija ima za cilj da okupi učesnike koji će zajedno promovisati skateboarding kao olimpijski sport  i bitan dio subkulture, družiti se , razmjenjivati iskustva i planirati daljnje aktivnosti.Najavljeno je učešće ekipa iz Slovenije, Hrvatske i cijele BiH (Sarajeva, Banja Luke, Zenice i Mostara).
Aktivnosti koje su predviđenje za ovaj događaj su Game of Skate takmičenje, Best Trick takmičenje , Free ride, Mini skate škola te popratni zabavni dio uz muziku, repere, plesaće.Događaj je otvoren za sve skateboarding skooter, i nline, rolšule, BMX..i sve skateboarding ljubitelje u entuzijaste, djecu, mlade, a i one starije.Isti je organizovan uz podršku Udruženja „Tuzla Live“ i dio ovogodišnjeg 7.po redu Džumbus Festivala.
Oni koji žela da učestvuju u Game of skate u Best Trick takmičenju treba da se jave na broj 962 761-331.
Za takmičare postoje mogućnosti pokrivanja logističkih troškova, a pobjednici ovih skate takmičenja će dobiti i vrijedne nagrade.
Ekipa Kes „SALT“ vas poziva da ih podržite , 5, 6. i 7. avgusta na terenu kod Univerzitetske dvorane u Tuzli.
Projekat Salt Open Session podržava Turistička zajednica Grada Tuzle, Fond tuzlanske zajednice u okviru Projekta „Naša zajednica je naša odgovornost“ kojeg na području TK uz podršku USAID-a u okviru „Snagalokalnog“ te uprave grada Tuzle.
Duška REBIĆ