Sajam proizvoda žena sa sela uskoro u Tuzli

U.G.“Vive Žene“ Tuzla, UŽ„Jadar“ Konjević Polje, UŽ „Maja“ Kravica, UPP „Drina“Burnice,Udruženje žena povratnica „Podrinjka“ Srebrenica, Udruženje žena Cerska te neformalna ženske grupa iz MZ Suha Bratunac Vas pozivaju da se pridružite obilježavanju Međunarodnog dana žene na selu 15.10.2017.

S tim povodom, Vive Žene uz podršku Udruženja i grupa iz Bratunca će organizovati 15.10.2017. Sajam ženskih proizvoda, Trg Slobode Tuzla, od 10:00 – 14:00, gdje će članice Udruženja i grupa predstaviti svoje proizvode napravljene po starim receptima, te ćete imati priliku probati kupinovo vino, đemove, ajvar, razne sireve, salate i slatko koje ove vrijedne žene proizvode. Na Sajmu će 50 žene, sa područja Općine Bratunac, Srebrenica i Milići predstaviti svoje proizvode i prezentirati aktivnosti Udruženja, čije su članice, koje doprinose aktivnijoj ulogi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima javnog i privatnog života.

Sajam je jedna od aktivnosti u okviru Projekta „Osnaživanje žena u ruralnim zajednicama regije Bratunac“ kojeg sprovodi Vive Žene. Cilj ovog Projekta je doprinjeti osnaživanju žena i djevojka, iz ruralnih zajednica, kako bi bi mogle bolje da zastupaju i oblikuju svoje interese na aktivan, samopouzdan i nezavisan način. Ključni elementi programa osnaživanja, kojeg sprovode Vive Žene, uključuje jačanje postojećih potencijala ženskih grupa i udruženja, širenje samoorganizacije i promovisanje aktivne uloge žena u svim društvenim procesima.

Pridružite nam se na Sajmu i podržite žene iz ruralnih zajednica!

(Nezavisni.ba)