Sa komedijom „Čisto Ludilo“ Narodno pozorište Tuzla otvara novu pozorišnu sezonu

Piše: Duška Rebić


U Narodnom pozorištu Tuzla traju pripreme za otvaranje nove pozorišne sezone.
Komedija „Čisto ludilo“ je u režiji Nine Kleflin sa kojom se otvara ovogodišnja pozorišna sezona. Predstava je postavljena na repertoar u četvrtak 28. i petak 29. januara na sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

Priča predstave „Čisto ludilo“ počinje u jednom atipičnom lokalnom frizerskom salonu s atipičnim frizerima i mušterijama kada saznaju da je čuvena pijanistica na spratu iznad misteriozno ubijena. Likovi u predstavi zajedno i interaktivno sa publikom, prolaze kroz tragove, dokaze i pretpostavke o tome ko je zapravo ubica.


Predstava „Čisto ludilo“ Paule Portner je upisana u knjigu rekorda po broja izvođenja u svijetu. Rediteljka Kleflin za predstavu kaže da je jedan urnebesni komad i premetaljka u kojoj se na zanimljiv i duhovit, nadasve inteligentan način raspravlja o tome, ko je ubio čuvenu pijanisticu Izabelu. Potencijalne ubice su pretjerano komične , ali i stereotipični: homoseksualac frizer (Midhat Kušljugić) čiji su motivi za bilo koju njenu radnju ionako upitni (Jasmina Dedić), poslovni čovjek koji se zadesio na pogrešnom mjestu (Edis Žilić) i stalnu mušteriju – uvaženu gospođu više klase (Elvira Aljukić).
U predstavi igraju Nedim Malkočević i Hasan Sušić, koji će razriješiti situaciju .
Zbog pandemije korone virusa mjesta u pozorišnoj sali su numerisana uz obavezna nošenje maske i poštivanje drugih preventivnih mjera.