Ruski penzioner prepješačio zemljinu kuglu

Prošao je kroz Kinu, Vijetnam, Laos, potom se uputio u Tajland, Maleziju i Singapur. Stigao je i do Rio de Žaneira tokom Olimpijskih igara i konačno se nedavno vratio u Sankt Peterburg – rodni grad iz koga je krenuo prije 20 mjeseci sa ciljem da prepješači čitavu Zemljinu kuglu!

Penzioner Sergej Lukjanov (60) osvojio je svijet prešavši nevjerovatnih 23.000 kilometara, koje je u protekle dvije godine – prepješačio. Najveću neprijatnost doživio je u Argentini, kada su ga nepoznati pljačkaši ostavili bez ijedne lične stvari…

Iz Amerike se uputio u Tunis, a onda preko čitave Evrope u Rusiju. Htio je da ode i u Australiju, ali su ga u toj namjeri spriječile procedure u ambasadi i izostanak vize za ovu zemlju. Pojedini mediji Sergeja Lukjanova već upoređuju sa poznatim američkim filmskim herojem Forestom Gampom, koji je nakon porodične tragedije pretrčao čitavu Ameriku.

– Jednostavno mi se sviđa da pješačim. Već sam u takvom životnom dobu da nemam šta da dokazujem i postižem neke ciljeve. Jednostavno sam srećan – tvrdi ovaj rekorder među penzionerima.

U centru Sankt Peterburga su ga dočekali prijatelji, obožavaoci i naravno supruga. Za vrijeme putovanja oko svijeta Sergeju se rodila unuka i on sada namjerava da joj se posveti.