Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prijateljsku utakmicu protiv Mađarske

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 5. i 6. novembra u Budimpešti očekuje dvije jake prijateljske utakmice protiv Mađarske, čime će i formalno početi pripreme za drugi nastup na Evropskom prvenstvu, koji ih očekuje u januaru naredne godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor bh. tima Ivica Obrvan za ovaj uvodni dio priprema za EURO odlučio je pozvati dosta mlađih igrača, kojima želi pružiti šansu kako bi vidio na koje od njih može računati u budućnosti. Nakon tri treninga koliko su odradili od okupljanja 1. novembra, iz bh. tabora ističu da su im mlađi igrači donijeli dodatnu energiju, mada selektor kaže da je još uvijek rano govoriti o tome ko bi od njih mogao izboriti mjesto u najjačoj selekciji BiH.

“Svjesno smo pozvali na ovo okupljanje nekoliko mlađih igrača da vidimo njihovo stanje na treninzima i da vidimo koliko bi mogli pomoći u narednom periodu, pojedini od njih možda već i na Evropskom prvenstvu. Prekratak je to period da se nakon tri treninga govori, ne znam, nešto tako ciljano, veliko. Isto tako kao što neće biti ni neka generalna ocjena nakon ove dvije utakmice protiv Mađarske. Mi ćemo nastaviti s tim procesom i sigurno je da će neki od tih mlađih igrača biti uključeni u najuži izbor za Evropsko prvenstvo, a sasvim sigurno nakon Evropskog prvenstva odmah već na prvom okupljanju doći će do uključivanja većeg broja mlađih igrača u roster reprezentacije BiH, koja će pokušati u narednim kvalifikacijskim ciklusima izboriti plasman na Svjetsko ili Evropsko prvenstvo”, naglasio je Obrvan.

Obrvan će u dvomeču s Mađarima računati na sljedeće igrače: golmani: Benjamin Burić (Flensburg, Njemačka), Nebojša Bojić (Celje PL, Slovenija), Admir Ahmetašević (Wisla Plock, Poljska), Harun Hodžić (Chambery, Francuska); krila: Alen Ovčina (Sloboda Tuzla), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Ibrahim Haseljić (Gorenje, Slovenija), Luka Perić (Borac Banja Luka); bekovi: Mirko Herceg (Csurgoi, Mađarska), Edin Klis (PPD Zagreb, Hrvatska), Marin Vegar (Dobrogea Sud, Rumunija), Dino Hamidović (Gyongyos, Mađarska), Milan Vukšić (Izviđač), Damir Kadrić (Gračanica), Dejan Malinović (Balatonfuredi, Mađarska), Berin Keso (Izviđač); pivoti: Vladimir Vranješ (Meshkov Brest, Bjelorusija), Senjamin Burić (Skjern, Danska) i Adin Faljić (PPD Zagreb, Hrvatska).

Evropsko prvenstvo održaće se od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, a BiH će igrati u Bratislavi u grupi “E” sa selekcijama Švedske, Španije i Češke.