Rukometaši Slobode dočekuju Slogu, očekuju podršku navijača u Mejdanu

Iza rukometaša je pauza od dva mjeseca, kada nisu igrane utakmice Prvenstva BiH. Sloboda sezonu nastavlja utakmicom protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja koja je težak protivnik, ali trener tuzlanske ekipe očekuje puni angažman svojih igrača i da ostave srce na terenu. Ekipa neće biti kompletna za ovaj meč.

”Fali nam Alen Ovčina, imamo problema još nekih s ozljedama, neki su se igrači tek vratili, nisu u punom trenažnom procesu, međutim očekujem da ostali igrači koji su 100 posto zdravi da povuku malo više za ove koji nedostaju i da sutra odigramo utakmicu punu tempa i ritma. Pozivam sve navijače, a ono što mogu obećati je da će igrači ostaviti srce na parketu”, navodi Siniša Markota, trener RK Sloboda.

U Slobodi navode da u ovoj utakmici nastavljaju tamo gdje su stali, a iza njih je uspješan jesenji dio prvenstva. Igrači su se pripremali svakodnevno u ovoj sedmici za subotnji meč.

”Mi utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno sa maksimalnom koncentracijom uz veliki respekt prema ekipi Sloge. Smatram da ako damo sve od sebe i ako ispoštujemo naš dogovor sa trenerom, da sutra neće dolaziti u pitanje naši novi bodovi na tablici”, kaže Njegoš Đukić, igrač RK Sloboda.

Ekipa je u odnosu na jesenji dio prvenstva pojačana sa jednim igračem, ali on neće biti na raspolaganju treneru za meč protiv Sloge. Tuzlanski tim u narednom periodu očekuje gust raspored, kako u Prvenstvu, tako i Kupu BiH.

”Osim sutrašnje utakmice, moram da kažem da ćemo u sljedećih 15 dana imati zgusnut raspored i pet teških utakmica, do reprezentativne pauze do 12. marta, gdje ćemo odigrati tri prvenstvena kola i dvije kup utakmice. Ambicije kluba su da ostvarimo što bolji rezultat, cilj je izlazak u Evropu”, ističe Mirza Bulić, sportski direktor RK Sloboda.

Također žele odbraniti titulu u Kupu Bosne i Hercegovine. Za uspjeh će im biti potrebna i podrška navijača, stoga pozivaju sugrađane da dođu na utakmice, prvenstveno na meč protiv Sloge koji se igra u subotu u Maloj sali Mejdana od 20 sati.