IN MEMORIAM: U Tuzli preminuo poznati doktor medicinskih nauka Dževdet Sarajlić

Tužna vijest je odjeknula gradom Tuzle, na vijest da je 24.2.2022. preminuo jedan od najpoznatijih oftalmologa , doktora medicinskih nauka Dževdet Sarajlić koji je sa svojom blagosti i posebnim načinom  ophođenja prema pacijentima ostavio i poseban trag u svom dugogodišnjem radu, a pacijenti su uvijek tražili njega.
Dževdet Sarajlić je rođen u Tuzli 20.11.1943.godine, a dodiplomski studij završio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Tokom cijelog svog života bavio se oftalmologijom, traumom oka, prevencijom vida. Bio je zaposlen na Očnom odjeljenju Opće bolnice u Tuzli, a od 1974 -1976 godine obavljao je funkciju Šefa Dispanzera za očne bolesti, Očnog odjeljenja Kliničkog centra. Takođe obavljao je i funkciju šefa hirurškog odjeljenja Klinike za očne bolesti Tuzla. Između ostalog od 1993-2001 godine bio je dekan na Defektološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli.
Dževdet Sarajlić je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, među kojima Spomen plakete Grada Tuzle.Autor je brojnih publikacija.
Datum sahrane će biti naknadno objavljen.
Neka mu je vječna slava i hvala , poručuju građani Tuzle, nakon njegovog vječnog odlaska.
  

Piše: Duška REBIĆ