Rukometaši Slobode bolji od Bosne (V), pobjeda ekipa iz TK

Jučer su odigrane utakmice 2. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloga je u Doboju dočekala ekipu Vogošće i nakon prvog poluvremena se činilo da će domaća ekipa ostvariti laganu pobjedu.

Na odmor je ekipa Sloge, nakon sjajnog prvog poluvremena, otišla sa vodstvom od pet razlike, a bilo je 15:10.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je nestala, a Vogošća je odigrala sjajno drugo poluvrijeme, te je ostvarila pobjedu od 25:27.

Gračanica je na domaćem terenu pregazila ekipu Hercegovine, a ko će ostvariti pobjedu bilo je jasno već nakon prvog poluvremena.

Sloboda je u Tuzli ostvarila sigurnu pobjedu protiv Bosne iz Visokog. Već nakon prvog poluvremena domaći tim imao je prednost od pet razlike, a bilo je 16:11.

U drugom poluvremenu dobra igra Slobode značila je sigurnu pobjedu, a konačan rezultat utakmice bio je 35:29, piše Sportsport.ba.

Domaća ekipa ej na odmor otišla sa devet golova prednosti, a bilo je 20:11. U drugom poluvremenu Gračanlije su rutinski privele utakmicu kraju i slavile sa 38:23.

Borac je nakon velike borvb na domaćem terenu ostvario pobjedu protiv Iskre. Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno, a Borac je imao prednost od 18:17.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra domaće ekipe rezultirala je pobjedom od četiri razlike, a konačan rezultat bio je 33:29.

Konjuh je slavio veliku pobjedu na gostovanju u Goraždu. Iako je u prvom poluvremenu rezultat bio 18:18, u drugom dijelu utakmice postojala je samo jedna ekipa.

Bio je to ekipa Konjuha koja je ostvarila ogromnu pobjedu od 31:40, a do pobjede ih je vodio Arsenije Bubić sa 14 postignutih golova.

Gradačac je na domaćem terenu sa dva razlike pobjedio ekipu Krivaje. prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Gradačca, te su imali prednost od 20:14.

U drugom poluvremenu gosti su zaigrali dosta bolje, ali nisu mogli više od časnog poraza, te je utakmica završena sa 35:33.