RTV Lukavac poziva mališane na veliku rođendansku zabavu za djecu

Manifestacijom“ Osmjeh se vratio u grad“ JU RTV Lukavac počinje obilježavanje tridesete godišnjice postojanja.

 

Brojnim događajima i aktivnostima tokom 2022. godine, JU RTV Lukavac slavi veliki jubilej jednog od najznačajnijih lokalnih medija na našem području. Od svog osnivanja u ratnim uslovima do danas, misija je bila pružiti tačne, provjerene informacije i biti u službi građana.

 

U subotu, 21.05.2022. godine održava se rođendanska zabava za djecu Lukavca pod nazivom “Osmjeh se vratio u grad“.

 

U 16,00 sati će započeti defile gradskim ulicama, a od 17,00 sati zabava na platou Centra za kulturu Lukavac.

 

Programom su predviđene i igre bez granica, bogat kulturni i zabavni program, prezentacija nekoliko sportskih klubova, plesnih i folklornih grupa, dječijeg hora, volontera CK/K Lukavac, ali i vijesnika proljeća RTV Lukavac. Mališani će se družiti i sa profesionalnim animatorskim timom, lutkama i klovnovima sve do 20,00 sati.

 

Maša, Medo, Miki, Mini i Jednorog, glumci, volonteri, animatori i zabavljači, pobrinuće se da ovo bude nezaboravno iskustvo za svu djecu Lukavca.

 

Pokrovitelji događaja su Grad Lukavac i Turistička zajednica Grada Lukavac. Prijatelji dječijih osmijeha i RTV Lukavac su: GIKIL, Sportski Savez Grada Lukavac, King doo Lukavac, Papago doo Lukavac, BBCC, Restoran Mama Mia i Trgovinska radnja Ema u Lukavcu.

Kolektiv RTV Lukavac poziva mališane Lukavca da dođu na ovu zabavu koja će biti održana u subotu od 17,00 sati, dok će defile započeti sat ranije.