Reprizne predstave „Hanke“ u Pozorištu mladih Tuzla 9.5.i 18.5.2022

Na sceni Pozorišta mladih Tuzla(dvorana Kaleidoskop) će biti odigrane reprizne predstave „Hanke“ 9.5 .2022 i u srijedu 18.5.2022.u 20,00 h.
Predstava „Hanka“ nastala je u produkciji Pozorišta mladih Tuzla u partnerstvu sa Udruženjem „Mladi Tuzle“ Tuzla je pozorišni komad iz istoimene Samokovlijine pripovjetke adaptirane za potrebu scenskog izvođenja.
Na postavku „Hanke“ na sceni Pozorišta mladi Tuzla, a u povodu obilježavanja punoljestva Mladi Tuzle, odvažila se ekipa glumaca, pjevača, plesača i muzičara na čelu sa glumcem Adnanom Mujkićem, koloritno, obogaćeno, urnebesno, živahno. Epicentar dramske radnje čini Hankina potreba da da ostavi trag u društvu i osvjesti muškaraca da žene nisu kupoprodajni ugovor, niske đerdana, svojine, rikvizit u rukama vrhovnog autoriteta , nego da je žena čovjek.
U predstavi igraju 35 glumaca, pjevača, muzičara i plesača.
Reprizno izvođenje  predstave zakazano je za ponedeljak 9.5.2022  i u srijedu 18.5.2022 u 20.00 h. Na sceni Pozorišta mladih Tuzle.
Sa obzirom na to da Srednja „Savremeno-umjetnička škola „Tuzla zajedno sa učenicima i nastavnim osobljem jedan je od partnera projekta organizator poziva sve učenike devetog razreda osnovnih škola Tuzlanskog kantona i njihove roditelje koji su zainteresovani za upis u prvi razred ove škole, da se jave kako bi dobili gratis ulaznice za reprizno izvođenje predstave zakazane za 18.5.2022 godine , poručuju iz Mladi Tuzle-Mjesto sigurnog odrastanja.
Informacije i rezervacija karata na broj.061 365-600.
Duška REBIĆ