Čestitka Jasmina Imamovića u povodu Svjetskog dana Crvenog križa/ krsta/polumjeseca 8.maja

U povodu obilježavanja 8 .maja Svjetskog dana Crvenog krtiža/ krsta/ polumjeseca  , upućujem iskrene čestitke svim volonterima i članovima Crvenog križa grada Tuzle,dobrovoljnim davateljima krvi, donatorima, institucijama i udruženjima, brojnim pojedincima koji pomažu i doprinose ostvarenju ciljeva i zadaća Crvenog križa/ krsta i Crvenog polumjeseca .
Pored realizacije redovnih zadatka poredstavnici Crvenog križa/krsta/ polumjeseca su cijelu godinu intervenisali u raznim vanrednim situacijama, tokom prirodnih nesreća, poplava i klizišta i u krizi pandemije izazvane širenjem koronevirusa.
Zahvaljujući njihovoj uključenosti u sistemu civilne zaštite Grada Tuzle i u saradnji sa Gradskom upravom su pokazali visok stepen organiziranosti, opremljenost, spremnost da zajedno sa drugim službama odrade sve kako bi zaštitili građane.
Posebno smo ponosni na zajednički projekat pomoći i njegu u kući starijim osobama u stanju socijalne potrebe. Svima bh i svjetskim volonterima Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjesca želim mnogo uspjeha u ostvarivanju humanih zadaća , ciljeva i promocije svojih vrijednosti na dobrobit građana Tuzle, BiH i cijelog svijeta.
Jasmin Imamović- gradonačelnik Grada Tuzle