Prvi test za košarkaše Slobode u okviru priprema, ekipa Budućnosti stiže u Mejdan

Košarkaši Slobode odradili su prvi dio priprema koje se u narednom periodu nastavljaju kroz prijateljske utakmice i učešća ekipe na pripremnim turnirima. Stručni štab crveno-crnih odlučio je da prvi test za novooformljeni tim bude duel protiv ekipe Budućnosti iz Bijeljine koja je, od ove sezone, novi član u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Tim iz Bijeljine ima fantastičnu sezonu iza sebe u kojoj su se okitili naslovom prvaka i ostvarili plasman u najviši rang takmičenja u Bosni i Hercegovini. Ekipu Budućnosti sa klupe vodi, tuzlanskoj publici dobro poznati, nekadašnji trener Slobode Josip Pandža.

Gosti su već u poodmaklom pripremnom periodu i kao ekipa se bolje poznaju jer su duže na okupu. Stručni štab Slobode na raspolaganju trenutno ima 15 igrača i dva igrača iz juniorske selekcije, koji će konkurisati za sutrašnji roster protiv gostiju iz Bijeljine. Nakon dvije sedmice rada i okupljanja dolazi na red i prva prijateljska utakmica koju je najavio, i nešto više o istoj rekao, pomoćni trener ekipe Adnan Žunić:

“Prva utakmica u okviru priprema je ispred nas i ono što je najbitnije da dobro radimo i treniramo. Svi momci su zdravi i spremni za sutrašnji susret iako smo još pod sitnim upalama i noge su još uvijek, ono što se kaže, teške jer smo u fazi priprema. Ono što ćemo obavezno zahtjevati jeste borbenost, požrtvovanost za svaku loptu, što veća agresivnost pogotovo u odbrani i pokušat ćemo iz utakmice u utakmicu da gradimo pobjednički mentalitet. Naravno, to nimalo neće biti jednostavno, ekipa je sastavljena od novih imena i sigurno će trebati vremena za uklapanje tima. Moramo biti svjesni da za potpunu kompaknost treba biti strpljiv i marljivo raditi. Kroz pripremne utakmice cilj nam je da svi igrači ostvare što veću minutažu kako bi vidjeli s čim raspolažemo i koji to igrači mogu odgovoriti najvišem nivou BiH košarke. U ovoj fazi ne razmišljamo o protivniku, tražimo našu igru i razmišljamo samo o sebi”, zaključio je trener Žunić.

Ekipe Budućnost i Slobode odigrat će prijateljski susret u velikoj dvorani sportskog centra Mejdan u srijedu, 14.09. 2022. godine, sa početkom od 19 sati.