Prosinečki: Zadovoljan sam igrom, umor je učinio svoje

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Meksika rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici u San Antoniju.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog su nakon remija sa selekcijom SAD-a pretrpjeli minimalan poraz od Meksika, čime su završili američku turneju na kojoj su nastupili uglavnom igrači iz Premijer lige BiH pojačani iskusnim Medunjaninom i golmanom Šehićem.

“Zadovoljan sam igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom je umor učinio svoje, ali su igrači dali sve od sebe. Ipak, Meksiko je reprezentacija koja će igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Ukupan dojam je vrlo dobar, mladi igrači su opravdali poziv za reprezentaciju na ovoj turneji”, rekao je Prosinečki nakon meča.

Selektor naše reprezentacije je podvukao da će određeni broj igrača s američke turneje biti budućnost bh. nogometa.

“Ima momaka koji će brzo biti u A timu. Moram pohvaliti golmane Šehića i Pirića, zatim Medunjanina koji je prvi put igrao na poziciji stopera, jer drugih rješenja nismo imali. Ostala trojica iz odbrane su odigrala 180 minuta u kratkom vremenskom roku. Dobili smo jednog Menala koji je protiv SAD-a bio odličan pa u globalu moramo biti zadovoljni ovom turnejom”, istakao je Prosinečki.

Inače, ovo je bio četvrti meč između BiH i Meksika koji je upisao treću pobjedu, dok je naša selekcija ostala na jednom trijumfu.