Promovisana knjiga „Sjedokose priče“ autora Zlatka Dukića

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla uz veliki broj prisutnih upriličena je promocija knjige „Sjedokose priče“, autora književnika i novinara Zlatka Dukića. Promotor knjige bio je njiževnik Mehmed Meša Đedović, a citate iz knjige je čitao književnik i glumac Mirza Pinjić.
Kako je istakao autor knjige Zlatko Dukić, knjigu je pisao godinama i u kojoj se nalazi 21 priča o običnim ljudima , iskustvo i znanje, čudni putevi bogaćenja, političke karijere , odnos muško/žensko, napredovanje, nazadovanje, gubljenje ljudskosti zarad sticanja materijalnog. Ono što su drugi zaboravili ja sam ispričao u knjizi , potpuno nove tekstove koje sam smjestio u različite okvire.
Promotor knjige književnik Mehmed Đedović ističe,  knjiga „Sjedokose priče“ je nova knjiga Zlatka Dukića koja sadrži čitav pregršt priča kao i u romanima Dukić je i u priči aktuelan , priče su kratke, efektne malo humorske.Dukić je ispisao toliko stranica i teksta do sada, kao i u romanima, Dukić je u priči aktuelan, moderan, bilježu, proziva i ukazuje.Ispisao je toliko stranica teksta do sada i uobličio romane , formirao likove, a iz priča je uspio izvuči novu dimenziju sebe, kao autora i napisati odličnu knjigu.
Dukić je u ovoj knjizi sakupio pregršt priča i bit će da su se one dosta dugo slagale i čitale kod pravih čitalaca.Knjige priča zauzimaju visoko mjesto i mislim da se nikada neće promijeniti, a oni drugi i tako malo šta čitaju, ističe promotor Đedović.
Dukić nema problema sa inspiracijom, on je d onih pisaca koji rade i  taj rad se vidi. Dokaz tome je podatak da se ovom knjigom bavio od 2007 .godine i tek je sada zadovoljan napisanim i pušta to čitaocima pred oči. Zlatko Dukić i sada nakon toliko godina ima odgovornost prema tekstu i ne pušta od sebe ništa čime nije zadovoljan, istaknuto je na promociji.
Duška REBIĆ