Promocija knjige „Konture za nevidljive glasonošice“ autorice Senade Užičanin večeras u Pozorištu mladih Tuzle

U okviru manifestacije“ Oktobar je mjesec knjige“ na sceni Pozorišta mladih Tuzle će biti upriličena promocija knjige „Konture za nevidljive glasonošice“autorice Senade Užičanin večeras u 19:30.Promotor knjige je prof.dr. Edina Šarić, a djelove iz knjige čitat će članovi  Pozorišta mladih Tuzle, učenici Srednje „Savremeno-umjetničke škole „Tuzla.
Izdavač knjige je Udruženje „Mladi Tuzle „u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle i Srednjom „Savremenom-umjetničkom školom“Tuzla, a štampanje knjige je sufinansirano od strane Grada Tuzle po Javnom pozivu za sufinansiranje pojedinca iz oblasti kulture.
Senada Užičanin je rođena u Tuzli gdje je završila Filozofski fakultet i stiče zvanje prof. bosanskog jezika.Učesnica je različitih domćih i međunarodnih skupova i konferencija.Dobitnica je nagrade za književnost na natječaju „Musa Ćazim Ćatić“ za 2019 i 2020 godine. Na konkursu raspisanog natječaja Kulturnog udruženja „Musa Ćazim Ćatić“ za pjesničku nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za 2021 godinu nagrađena je za najbolju neobjavljenu pjesmicu za djecu , te srebrenom plaketom za prozu.
U oblasti poezije dobtnik je nagrade Avdo Mujkić za najbolju pjesmu 2019 i 2020 godine.Sudjeluje u zajedničkom izdanju „Silasci u godine“Zbornik28. Pjesničkog memorijala Avdo Mujkić za 2020 godinu „Izgovorene produbljivanje“.
Udruženje za kulturu –Nova svjetlost  Sarajevo dodjelilo  joj je zlatnu povelju Balkanska pjesnička Unija za najuspješniju poeziju 2020 godine.Poetski radovi uvršteni su u Zbornik poezije pjesnikinja regiona. „U mreži Stih“.
Autorica je više poetskih i proznih tekstova zastupljenim u zajedničkim zbirkama.Njena poezija uvrštena je u antologiju savremenog pjesništva.Koatorica je Priručnika za voditelje dramske sekcije u osnovnim i srednjim školama.
Duška REBIĆ