Film Aide Begić „Balada“ proglašen najboljim filmom 11. Tuzla Film Festivala

11.Tuzla Film Festival završen je dodjelom nagrada Vile TFF. Publika je imala priliku uživati u pet dana festivala kada su prikazana najbolje filmska ostvarenje sa južnoslavenskog prostora u kategorijama:dugometražni, kratki igran,i dokumentarni i animirani i future generation short film.
U takmičarskom dijelu publika je imala priliku da pogleda šest vrhunskih filmskih ostvarenja iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, vratili smo publiku u kino, ali smo i reanimirali Festival dokumentarnog filma .Ovogodišnji pobjednik je film „Balada“ rediteljice Aide Begić , istakao je direktor Tuzla Film Festivala, Boris Balta.
Rediteljica filma „Balada“ Aida Begić, nakon uručenja nagrade je istakla, da je ponosna što je za  ovaj film nagrada došla iz Tuzle.Projekcija je bila divna i kada sam doznala da je film nagrađen odmah sam se vratila opet u Tuzlu iz Sarajeva i radujem se dolaskom u Tuzlu, sa ponosom je izjavila rediteljica nagrađenog filma „Balada“,Aida Begić.
Na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma proglašen je film Srđana Perkića „Svjetla Sarajeva“za najbolji dokumentarni film. U dokumentarnom programu TFF najboljim filmom proglašen je film „Skroz Sarajevo“ Nenada Đurića.
Film „Leto kada sam naučila da letim“ je dobio nagradu za produkciju Milana Stojanovića, a Stefan Arsenijević je dobio nagradu za scenario.
Mnogobrojna publika koja je pratila završetak 11.Tuzla Film Festival je nakon svečane ceremonije uručenja nagrada imala priliku pogledati kultni film Veljka Bulajića „Bitka na Neretvi“
Piše: Duška REBIĆ.