Privrednici sa područja Osječko baranjske županije u posjeti Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla

Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Hrvatsko Gospodarskom Županijskom komorom Osijek organizovali su susrete privrednika sa područja TK i Osječko-baranjske županije. Nakon uvodnih obraćanja održana su planirana predstavljanja privrednij subjekata sa područja Osječko- baranjske županije i razgovori sa privrednicima, predstavnicima firmi članova Kantonalne privredne komore Tuzla sa privrednicima iz Osijeka.

Predstavnica Hrvatsko gospodarske komore Ivana Erak o svom dolasku u posjetu Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla je izjavila:- Saradnju sa kantonalnom privednomm komorom Tuzla smo imli mnogo ranije, a sarađivali smo dugi niz godina sa dobrim bileteralnim susretima  da bi unaprijedili poslovanje i podigli na viši nivo.Potvrđujem da će i sada biti dobra saradnja uz ponovu saradnju koju sada uspostavljamo jer nam je bh tržište veoma važno da bi  unaprijedili poslovanje i podigli na viši novo, istakla je Erak.
Direktor Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović sa zadovoljstvom izjavljuje, da je ponovo uspostavljena saradnja i očekujem da će biti dogovora i o građevini i trgovini, to je ono što možemo najbolje ponuditi i uspostaviti što bolju saradnju sa predstavnicima firmi članovima Kantonalne privredne komore Tuzla sa privrednicima iz Osijeka , istakao je Kikanović.

U sastavu delegacija iz Osiječko-baranjske županije koje je organitzovalo Hrvatsko gospodarska komora Županijska komora Osijek, nalaze se predstavnici sljedećih privrednih subjekata:
1.Iver d.o.o. za građenje i usluge www.iver. hr Potražuje :poslovne susrete sa tvornicama za termoizolaciju, hidroizolaciju i suhu gradnju.
2.Erdutski vinogradi d.o.o.  www.erdutski-vonogradi .hr Ponuda vlastita vina.
3. Menalo d.o.o.
Potražuje : novi dobavljači, proširenje asortimana(roba široke potrošnje , prehrambene, papirne konfekcije, Sredstva za čišćenje.
4. Prvo hrvatsko pivo 1664 d.o.o. Ponuda vlastitih proizvoda, program –pivo i crni radler.
Želje uspostaviti kontakt da distibuterima pića i trgovačkim lancima.
5.izolirka d.o.o.
Potražnja:dobavljači/ proizvođači u području građevine: termihidro i metalne industrije , proizvodnja stolarije, stropora, tervole.
6. Nexe d.d. Ponuda : inteligentnu , ekonomičnu i poslovno rješenje koje potiče rast poslovanja.
7. Gauss d.o.o.
Ponuda inteligentne , ekonomičnije i intuitivna poslovna rješenje koja potiču rast poslovanja.

Duška Rebić