BKC Živinice: Dodijeljene nagrade za literarne radove

Svečanom dodjelom nagrada za najbolji poetski literarni rad učenika osnovnih škola Grada Živinice i predstavom “Djeca u svijetu odraslih”, u produkciji JU BKC Živinice, zatvoren je “Šesti festival umjetnosti za djecu”.

Da se upornošću, radom, trudom i zalaganjem ostvaruju ciljevi u razvoju kulture moglo se vidjeti tokom ovog festivala koji je ponudio bogat kulturno zabavni program, gdje su naši najmlađi uživali u šest odigranih predstava i šest kreativnih radionica iz oblasti dramske, likovne i muzičke umjetnosti. Zahvaljujemo se pokroviteljima, sponzorima, medijskim pokroviteljima, Osnovnim školama i svima onima koji su svojom posjetom podržali ovaj festival i rad JU BKC Živinice.

Nagrade za literrarni rad u 1.kategoriji za učenike od IV do VI razreda dobili su Edina Jašarević iz JU Druga osnovna škola Živinice, 2. nagrada Nadija Klapić, OŠ Šerići i 3.nagrada Nerma Hrvić, OŠ Bašigovci.

Druga kategorija su učenici od VII do IX razreda i prvo mjesto osvojijio je Tarik Aličić, OŠ Šerići, 2.je Anesa Kotorić, OŠ Šerići i 3.mjesto Safeta Glaviš, OŠ Bašigovci.

U narednom periodu nastavljamo sa bogatim i kvalitetnim filmskim i pozorišnim programom za sve uzraste, uz Manifestaciju “Pozorišne večeri u Živinicama”, pod tradicionalnim motom “Četvrtkom u pozorište”.

Draga publiko, narednih dana uživajte u bogatom i kvalitetnom repertoaru kulturno- zabavnog programa u organizaciji JU BKC Živinice.

JU BKC Živinice