Prijem za mlade Tuzle kod gradonačelnika, koji su ostvarili vrhunske rezultate na Sedmom međunarodnom “Brainobrain fest 2022“

Gradonačelnik Grada Tuzle Jasmin Imamović,  sa saradnicima upriličio je  jučer prijem za mlade iz Tuzle koji su na Sedmom međunarodnom online abanus takmičenju „Brainobrain fest 2022“ na kojem se takmičilo 23, 537 djece iz 72 država osvojili prvu i drugu nagradu uz svojim uzrasnim programskim kategorijama.
Emin Avdagić, Iman Mušanović i Muhamed Jusić proglašeni su šampionima , dok su u kategoriji najmlađih Una Mešković, Tamara Sulejmanović i Leo Husić osvojili srebrene medalje.
Brainobrain je svjetski certificirani program za djecu uzrasta 4 do 14 godina koji je namijenjen u kompletnom razvoju ličnosti djece, koji se 17 godina uspješno implementira u cijelom svijetu.
Alma Ćorić , trenerica Brainobrain ovom prilikom je istakla:-Naši učesnici su se takmičili na Sedmom međunarodnom Brainobrain festivalu i donijeli smo u Tuzlu tri šampionske titule i 3 srebrene medalje.
Takmičenje se  organizovalo online s obzirom na nandemiji Corona virus, tako da su čak, najmlađi učesnici koristili laptope i koristeći abakus računali i unosili rezultate na računaru što je zahtijevalo dosta angažmana od strane roditelja sa kojima je saradnja bila na zavidnom nivou.
-Nama je veom drago što u našem gradu imamo ovakv potencijal  i ne trebamo da se bojimo svoje budućnosti.Veoma nam je značajno što se ove aktivnosti odvijaju u okviru našeg Centra za kulturu jer Centar za kulturu našim mladima pruža veoma dobru pomoć u njihovom ličnom razvoju.Siguran sam da Grad Tuzla sa ovakvom mladosti očekuje svijetlu i dobru budućnost- istakao je Zijad Lugavić , pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetnišztvo i poljoprivredu  .
Piše: Duška REBIĆ