Pretežno oblačno jutro u BiH, u drugom dijelu dana kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Drvar i Tuzla 0, Bugojno, Jajce, Sarajevo, Sokolac i Srebrenica 1, Zenica 2, Bijeljina i Sanski Most 3, Banja Luka, Doboj, Grude, Prijedor i Zvornik 4, Gradačac i Livno 5, Mostar 7, Trebinje 8, Bihać 11, Neum 12 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Hercegovini može padati slaba kiša. U drugom dijelu dana kiša se očekuje u nizinama, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima i tokom noći na utorak i u nizinama može padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Povremeno može biti i jakih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stupnjeva.