Premijera predstave „Klinička slika“ večeras na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla

Na Kamernoj sceni Doma mladih u sastavu Centra za kulturu Tuzla održati će se izvođenje predstave „Klinička slika“, reditelja Damira Kahrimanovića,               istaknuto je na održanoj press konferenciji. Produkcija komedije „Klinička slika“ u režiji Damira Kahrimanovća je ambiciozan projekat Kult produkcije i Centra za kulturu Tuzla.Predstava je zamišljena kao mobilna i jednostavna u smislu prilagođavanja teatarskim prostorima , a zadržava svu likovnu i audio kvalitete kojom obiluje monodrama..
U Monodrami „Klinička slika“ glavnu ulogu ima glumac Hasan Sušić koji u predstavi glumi Saliha Lalu Cmoka, koji je priprost čovjek čiji lik ima stotinu dijagnoza i priča o liječenju koje je uglavnom bilo neuspješno, naravno kriveći zdrav sistem i širu i užu okolinu . Ono što je za predstavu interesantno jeste jezik kojom se služi kao pomoćnim sredstvima glumac Hasan Sušić koji o predstavi ističe:- Standard govorništva glavnog lika nije na visokom nivou i u ovoj predstavi takav način komunikacije dovodi do urnebesnog smijeha .Motiv po kojem je rađena predstava je lik iz romana „Živeo život Tole Manojlovića“ , autora Mome Dimića –kaže Sušić.
Dramski umjetnik Hasan Sušić je završio Akademiju scenske umjetnosti UNTZ i trenutno je na postdiplomskom studiju Akademije scenske umjetnosti UNSA .Kao student, a kasnije i svršeni glumac igrao je u teatarskim kućama u Tuzli, Sarajevu , Mostaru.Snimao je za nezavisne filmske produkcije u BiH, Hrvatskoj i Švedskoj.Pokretač je poetskog teatra Krovovi u Zagrebu. Učestvovao je na najznačajnijim pozorišnim festivalima :Pozorišni Kazališni susreti Brčko ,Pozoršnim igrama u Jajcu , Pozorišnom festivalu u Banja Luci , kao i na najznačajnijom regionalnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu .Učestvovao je i na regionalnim i internacionalnim festivalima i smotrama .U svojoj kratkoj glumačkoj biografiji Hasan Sušić je ostvario značajan broj uloga, dvadesetak u pozorištu i osam na filmu i televiziji.
Prema riječima portparola Centra za kulturu Tuzla, Maje Hodžić, prva premijera  predstave „ Klinička slika“je 17.11.2022 u 20h, druga repriza (petak)  18.11.2022 , te repriza i 19.11.2022 (subota),na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla .Ulaz za predstave je 7, 00 KM.
Duška REBIĆ