Premijer TK Jakub Suljkanović zvanično otvorio 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” Lukavac

U Lukavcu je danas nakon obraćanja zvaničnika, premijer TK Jakub Suljaković I zvanično otvorio jednu od najznačajnijih turističkih manifestacija u našoj zemlji, već tradicionalni 17. Međunarodni sajam turizma i ekologije „List”.  Sajam ove godine okuplja više od 160 izlagača iz 11 zemalja, među kojima su zemlje bivše Jugoslavije, ali i Njemačke, Italije, Turske, Albanije i Češke. Ovo će prema najavama organizatora, biti najmnogobrojniji sajam od samog osnivanja.

U sklopu sajma danas se  održava festival hrane i pića „Bosanska sofra“, koja već tradicionalno okuplja udruženja i grupe žena iz cijele Bosne i Hercegovine, a koji predstavlja jedan od atraktivnih sadržaja 17. Međunarodnog sajma turizma i ekologije LIST.

Na sajmištu će 9. maja biti prezentovano i gostima i drugim posjetiocima na degustaciju ponuđeno više od 600 autohtonih jela i pića.

Da je Sajam na pravom putu, potvrđuju poznata lica koje se i ove godine mogu vidjeti na Sajmu. To su partneri, ali istovremeno i dokazani prijatelji koji svakog maja donose dašak kulture i tradicije svoga kraja, kreirajući na taj način svojevrstan praznik turizma u našem kantonu. Dosadašnja iskustva ukazuju da upravo manifestacije poput Sajma „List“ mogu biti i pokretači razvoja turizma određenog područja, budući da su one sve važniji faktor pri donošenju odluke o putovanju.