Predstavnici UKUD“Zvonko Cerić“ na sastanku kod gradonačelnika Jasmina Imamovića

U Gradskoj upravi Tuzle , gradonačelnik Jasmin Imamović jučer se sastao sa predstavnicima  UKUD-a „Zvonko Cerić“ Tuzla. Predstavnici ovog renomiranog tuzlanskog kulturnoumjetničkog društva zahvalili su se gradonačelniku i Gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci, te predstavili aktuelne aktivnosti Društva. UKUD „ Zvonko Cerić“ se nakon prvih 15 mjeseci pandemije uspio vratiti svojim izvornim aktivnostima, te sada broji više od 150 aktivnih članova koji već imaju pripremljen bogat program za građane Tuzle u narednim mjesecima.
Jedna od značajnih aktivnosti koja je u pripremi je i godišnji koncert  koji je planiran u decembru ove godine.
Gradonačelnik Imamović se zahvalio članovima na njihovom kontinuiranom radu, te istakao da su od samog osnivanja od 1979 godine, predstavljali važan faktor čuvanja kulturne baštine svih naroda i narodnosti BiH i Tuzle. Na sastanku je potvrđen nastavak međusobne saradnje Grada Tuzle i UKUD-a „Zvonko Cerić“, te razgovarano je o konkretnim oblicima saradnje u narednom periodu.
Delegaciju UKUD-a su činili Hazim Jusufović , predsjednik , Alma Babić, članica Upravnog odbora i Indira Mešić , koreografkinja i članica Upravnog odbora Društva.
 

Piše: Duška REBIĆ