Predstavnici OSTIM-industrijske zone Ankare posjetili gradonačelnika Tuzle

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović sastao se 12.5.2022 godine sa  predstavnicima OSTIM-a industrijske zone u Ankari. OSTIM je jedna od najvećih industrijskih zona u Turskoj, svojevrsni grad malih i srednjih predzeća sa međunarodnom vrijednošću, u kojem posluje više od 6.200 preduzeća i više od 60.000 zaposlenika uz 17 sektora i 139 poslovnih linija.
Predsjednik OSTIN-a Orhan Aydin se zahvalio gradonačelniku Imamoviću na prijemu, te podsjetio na prijateljstvo između Tuzle i Ankare, odnosno OSTIN-a koje traje još od 90-tih godina kada je delegacija Općine Tuzla u čijem je sastavu bio i gradonačelnik Imamović (tadašnji sekretar) bila u posjeti Ankari.
Želimo da potvrdimo prijateljstvo i da iskažemo interes za nastavak saradnje,u nama imate istinske prijatelje , možete računati na našu podršku.OSTIN je međunarodni primjer i inspiracija sa svojim proizvodnim iskustvima i sposobnostima integrativnim, inovativnim i održivim djelima i značajan doprinos konkurentnosti naše zemlje, istakao je predsjednik OSTIM-a gosp. Aydin, te naglasio da Grad Tuzla u svakom momentu može računati na njihovu podršku i i prijateljstvo.
Gradonačelnik Imamović se zahvalio na posjeti , podsjetio na značaj podrške koje su predsjednik Vlade Republike Turske , grad Ankara, Istanbul i drugi gradovi i organizacije pružili Tuzli i BiH još od proglašenja nazavisnosti BiH.
U nastavku razgovora gradonačelnik Imamović i pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Zijad Lugavić predstavili su privredne potencijale Tuzle, sa posebnim naglaskom, na mala i srednja preduzeća, proizvodno-prerađivačke kapacitete i potencijale u sektoru informativno- komunikacijskih tehnologija, te su dogovorili aktivnosti na uspostavljanju poslovne saradnje Industrijske zone OSTIM-a i Grada Tuzle.
Duška REBIĆ