Pravoslavni Božić dočekan u Tuzli liturgijom u Sabornom Hramu Uspenije Presvete Bogorodice

Najradosnini hrišćanski praznik Božić u Tuzli je dočekan paljenjem badnjaka i Svetom liturgijom koja je održana u Sabornom hramu Uspenije Presvete Bogorodice u Tuzli. Svetoj liturgiji je prisustvovao veliki broj vjernika pravoslavaca, ali i drugih građana ,koji su zajedno dočekali pravoslavni Božić.
Svetu liturgiju su predvodili miloš Trišić, starješina sabornoh hrama Uspenije Presvete Bogorodice u Tuzli i Nikola Čeketić paroh druge parohije tuzlanske u Tuzli.
Prema riječima jereja Nikole Čeketića, u dolasku Božića svijet ima ljepotu i snagu današnjeg praznika, okrenut ljubavlju Bog je stvorio svijet i čovjeka. On je njome vođen sišao među nas i radujemo de braćo i sestre jer nam u Božiju pomoć dolazi pobjednik, proslavimo rođenje bogočovjeka. Srećan vam i blagosloven ovaj sveti dan u kojima se rodi izbavitelj Hristos gospod sa svim željama i molitvama. Sve vas pozdravljam božićnim pozdravom , Mir Božji Hristos se rodi, kazao je Čeketić.
U ime Sabornog hrama Uspenije Presvete Bogorodice u Tuzli, čestitku je uputio Starješina Miloš Trišić, koji je istakao: Draga braćo i sestre u ime bratstva sabornohg hrama i naše crkve čestitamo vam najradosniji hrišćanski praznik Božić u želji za dobro duhovno i tjelesno zdravljje i neka vam novorođeni bogomladenac Hristos izlije blagodeti na domove vaše u srca svih hrišćana i svih ljudi dobre volje. .Atmosfera je praznićna, a drago mi je da zajedno obilježavamo praznik sa dragim našim građanima koji nisu pravoslavci. To je naše zajedništvo duh Tuzle, sa komšijama i prijateljima. Unošnjem badnjaka u kuću i paljenjem badnjaka i liturgijom najavljujemo rođenje Spasitelja čiji  se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo, naglasio je starješina Miloš Trišić u svom obraćanju prisutnima.
  Duška REBIĆ