Poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture i izdavačke djelatnosti u TK

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona poziva sva zainteresovana pravna lica registrovana za obavljanje kulturnih djelatosti sa sjedištem na području TK da podnesu zahtjeve za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture. Ministarstvo također poziva i zainteresovana pravna i fizička fizička lica da podnesu zahtjeve za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata izdavačke djelatnosti.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je uslove, kriterije i postupke raspodjele sredstava na osnovu kojih će vršiti raspodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture u iznosu od 180.000,00 KM i programa/projkata izdavačke djelatnosti u iznosu od 42.000,00 KM, što ukupno iznosi 222.000,00 KM. Svaki podnosilac zahtjeva za manifestacije kulture može predložiti samo jedan program/projekat i ostvariti pravo na sredstva u maksimalnom iznosu do 10.000,00 KM dok je u oblasti izdavačke djelatnosti maksimalni iznos po pojedinačnom programu/projektu do 2.000,00 KM.

Sve potrebne obrasce kao i detalje zainteresovani korisnici mogu pronaći na web stranici Vlade TK www. http://www.vladatk.kim.ba/ ili na web stranici Ministarstva www. https://mksmtk.gov.ba/. Prijave na poziv mogu se dostavljati do 12.07.2022.godine.

Popunjeni obrazac sa propratnom dokumentacijom predaje se putem pošte ili na pisarnicu Zajedničkih službi kantonalnih organa na adresu Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Rudarska 65, 75 000 Tuzla. Dodatne informacije možete dobiti putem brojeva telefona: 035/369-409 i 035/369-352 ili putem e-mail adrese: mksm@tk.kim.ba.