Pozitivna priča iz Tinje se nastavlja: Nakon uređenja sportskog poligona, pripremaju i prvi malonogometni turnir

Vrijedni mještani Tinje neumorni su u širenju pozitivnih priča i stvaranju ljepšeg okruženja za sebe i svoje komšije.
Početkom maja prošle godine grupa odgovornih pojedinaca, aktivista vođeni ogromnom željom da naprave nešto korisno za mlade, pokrenuli su akciju uređenja sportskog poligona u Tinji. Projekat je bio i više nego uspješan pa je do kraja avgusta prošle godine, zaraslo i zapušteno mjesto nekadašnje stočne pijace pretvoreno u kvalitetan sportski objekat koji će služiti mladosti Tinje i gdje će se u budućnosti organizovati brojne sportske i kulturne manifestacije.
Godinu dana od početka projekta, ekipa koja je pokrenula i do kraja sprovela ovu priču i od zapuštenog mjesta napravila multifunkcionalno igralište koje će služiti svima, sada na tom uređenom sportskom poligonu planira organizaciju prvog malonogometnog turnira u Tinji.
“Plan je da se organizuje jedna fina manifestacija, odličan turnir na kojem ćemo obezbijediti i nagrade za najbolje ekipe, igrače, strijelce… Kotizacija je 100 maraka a što se nagrada tiče, za prvo mjesto predviđena je novčana nagrada od 1.500 KM, druga nagrada je 800KM i treća 500KM. Svi koji žele, mogu prijaviti ekipu na brojeve telefona 061 674 555 ili 062 130 952. Maksimalan broj ekipa je 24, u slučaju da ih bude više, turnir će trajati dva dana. Sudeći po dosadašnjem odzivu i interesovanju, kako sponzora tako i ekipa, sa sigurnošću mogu reći da ćemo gledati vrhunski futsal u našem mjestu i iskreno se nadam da će ovo prerasti u tradiciju” – rekao nam je jedan od aktivista i organizatora turnira Jasmin Vejzović.
Datum održavanja turnira je subota 26. juni a pored pomenutog sportskog dijela, prisutni će moći uživati i u roštilju, piću i drugim iznenađenjima.