Potpisan ugovor o saradnji sa Investicijskom fondacijom Impakt

Gračanica je tradicionalno jaka poduzetnička lokalna zajednica koja je davno prepoznala njegov značaj i razvijala snažnu podršku privredi. Prepoznajući rezultate dugogodišnje saradnje, Grad Gračanica je 2.2.2023. godine potpisao  dvogodišnji Ugovor o saradnji sa Investicijskom fondacijom Impakt za provođenje sveobuhvatnog programa podrške poduzetništvu IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Učesnice i učesnici IMPAKT inkubatora imaju priliku pohađati poduzetničku obuku čiji je cilj jačanje ličnih poduzetničkih kapaciteta, razvoj poslovnog modela i plana, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa. Svoje poslovne ideje prezentiraju stručnoj komisiji koja odlučuje koji biznisi će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

„IMPAKT inkubator poslovnih ideja provodi se u Gračanici od 2021-te godine, do sada je podržano 9 poslovnih poduhvata i ovdje uvijek imamo dobre ideje, predane i odlučne poduzetnike i poduzetnice koji uz našu stručnu i mentorsku podršku razviju uspješne i održive biznise. Mi u Investicijskoj fondaciji Impakt vjerujemo da je u poduzetništvu budućnost, a Gračanica je taj koncept odavno shvatila i zadovoljstvo je imati za partnere Grad Gračanica. Radujemo se novim generacijama poduzetnica i poduzetnika koji je potvrditi da je Gračanica središte poduzetništva“, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Pomoćnik Gradonačelnika, Nihad Sinanović zahvalio se Investicijskoj fondaciji Impakt na dosadašnjoj uspješnoj saradnji  te izjavio da je Grad Gračanica uvijek otvoren za slične projekte i da će i dalje kroz Budžet podržavati ovakve ideje i podržavati mlade osobe koje imaju ideje za biznis.