Policijska akcija u Gradišci, mladić uhapšen zbog pedofilije

 Policija je uhapsila tridesetdvogodišnjeg J.E. iz Gradiške, osumnjičenog da je preko Instagrama vrbovao na desetine djevojčica iz BiH i regiona, potvrdili su izvori “Nezavisnih”.

U pitanju je, inače, stari policijski znalac, odnosno povratnik u ovom krivičnom djelu, zbog kojeg je na osnovu pravosnažne presude hrvatskog pravosuđa odrobijao godinu i dva mjeseca.

Jedan slučaj, za koji ga terete, odnosi se na ovu i prošlu godinu, a već je, kako ističu izvori “Nezavisnih novina”, u poodmakloj fazi istrage.

Naime, osumnjičen je da je, koristeći profilom na Instagramu, ostvario kontakt sa desetogodišnjom djevojčicom iz FBiH.

“Kako se sumnja, potom je sa umišljajem, iako je prethodno upozoren da razgovara sa maloljetnim licem, od nje zahtijevao kreiranje i slanje fotografije seksualno eksplicitnog sadržaja, odnosno učestvovanje u pornografskoj predstavi”, naveli su iz Federalne uprave policije (FUP).

Osumnjičen je, prema riječima naših izvora, da je bio uporan u tome da stupi u video-poziv sa tom djevojčicom, šaljući joj svoje seksualno-eksplicitne fotografije, a sve u cilju zadovoljenja svoje nastrane pohote. I to nije sve.

“Postoje sumnje da je osumnjičeni u prethodnom periodu kontaktirao više desetina maloljetnih lica sa područja BiH i regiona, a što će biti predmet daljeg rada na ovom predmetu”, naveli su iz FUP-a.

Nakon višemjesečne istrage, J.E. su danas uhapsili pripadnici FUP-a, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a u saradnji sa MUP-om Srpske i Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka.