Pokušali ući u BiH sa falsifikovanim PCR testovima

Pokušali ući u BiH sa falsifikovanim PCR testovima

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina nisu dozvolili ulazak u BiH za petoricu državljana Sjeverne Makedonije i dvojicu državljana Srbije koji su prilikom graničnih provjera predočili sedam potvrda PCR testa na kovid 19 za koje se sumnja da su falsifikovani, saopšteno je iz ove policijske agencije.

U saopštenju je precizirano da su strani državljani kontrolisani u vozilu registarstkih oznaka Sjeverne Makedonije, na ulasku u BiH na graničnom prelazu Popovi.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Bogatići Ministarstva unutrašnjih poslovaa Srbije.

Službenici jedinice Granične policije Zvornik uhapsili su danas državljanina BiH čiji su inicijali A.P. (41) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanin BiH kontrolisan je na izlasku iz zemlje na prelazu Bratunac i predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici jedinice Granične policije Orašje uhapsili su lice čiji su inicijali M.B. (37), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Lukavcu radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovo lice kontrolisano je na ulasku u BiH na prelazu Šamac i predato je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Službenici jedinice Granične policije Brod su u srijedu, 16. decembra, prilikom ulaska u BiH uhapsili muškarca čiji su inicijali M.A. (24) jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Orašju zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Odžak.