Počeli 17. Dani mladih Tuzle

U Pozorištu mladih Tuzle počeli su 17. Dani mladih Tuzle, pod motom „Opet, ponovo, zajedno“ koju organizuje Pozorište mladih Tuzle.
Predsjednik Pozorišta mladih Tuzla, Adnan Mujkić je istakao, da je program koncipiran u tri kategorije: Prva je informativno-edukativna koja podrazumjeva promocije Dramskog studija. Upisuju se novi polaznici, ali se i dodjeljuju certifikati polaznicima iz prošle godine. Radit će se i promocije priručnika za reditelje dramskih sekcija u osnovnim i srednjim školama.


U inovativnom pristupu obrazovanju, program će se odvijati uz izvedbeni tim i obrazovni odgoj, kroz inovativni pristup obrazovanju i odgoju kroz dramsku pedagogiju i metode primjenjenog pozorišta i drame. U izvedbenom programu pripremljene su pozorišne predstave koje će se igrati petkom i subotom. Predstave koje su na repertoaru su „Dječak i djevojčica“, „Druže, moja žena si ti“, „Na našem putu“ i „Život u magli“.


Za edukativni program u nedelju 07.03.2021.godine održat će se promocija priručnika za reditelje dramskih sekcija za osnovne i i srednje škole i nevladin sektor koji se zove „Školsko pozorište Grada Tuzle“.

Imat ćemo i stručno usavršavanje i team bulding za lidere i saradnike koji dočekuju spremno novu grupu polaznika dramskog studija“, kazala je Amila Beširević iz predsjedništva Udruženja Mladih Tuzle.

U Pozorištu mladih je pripremljen bogati program sadržaja za publiku svih generacija.
U Programu umjetničkog-izvođačkom izvesti ćemo u pozorištu predstave u 12 termina uz epidemiološke mjere korona virusa, a treći segment je promocija Srednje Savremeno umjetničke škole Tuzla.
Raspisan je upis u Srednju umjetničku školu i trajati će do 17. marta, a 20. i 21. marta će biti organizovan prijemni ispit”
, istakao je predsjednik Pozorišta mladih Tuzle, Adnan Mujkić.

Duška REBIĆ