Pljačkali od trgovina do apoteka: Uhapšeni mladići koji su krali po TK

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/OKP PU Lukavac u saradnji sa službenicima OKP PU Tuzla i OKP PU Gračanica su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Razbojništvo (izvršenih u periodu 14.09. do 01.10.2021.godine nad uposlenicima sportskih kladionica, apoteka, mini marketa i trgovačkih radnji, na području Tuzle, Lukavca i Gračanica, kojom prilikom su NN izvršioci uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili određenu količinu novca), operativnim radom na terenu identifikovali moguće izvršioce, a radi se o H.M., rođen 1998.godine, A.O., rođen 2003.godine i A.K., rođen 1997.godine, svi iz Lukavca.

U službenim prostrorijama, nad imenovanim je izvršena kriminalistička obrada, takođe pronađena je određena količina novca koja potiče iz navedenih krivičnih djela, oružje, vozila koja su korištena prilikom izvršenja pomenutih krivičnih djela, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Dana 02.10.2021.godine, imenovani su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, na daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 10 krivičnih djela Razbojništvo iz člana 289. stav.2. Krivičnog zakona FBIH, stoji u sapćenju MUP-a TK.