Plivačica Zerina Vrabac iz PK ZMAJ-ALPAMM Tuzla osvojila 3 zlatne medalje i pehar

U organizaciji plivačkog kluba “Swim Star” iz Bečeja održan je Međunarodni plivački miiting “Bečej Zvezda”.Plivalo se u 25 metarskom malom bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem . Na ovom velikom plivačkom takmičenju nastupilo je 24 plivačica i  plivača iz 20 plivačkih klubova iz tri države , Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine.Plivački klub “Zmaj –Alpamm” Tuzla je uzeo učešće sa jednom takmičarkom, Zerina Vrabac( 2010) godište, u izuzetnoj konkurenciji osvojila je tri zlatne medalje i jedan pehar.
U C kategoriji za djevojčice 2010 godište u sljedećim disciplinama Zerina Vrabac je osvojila:
100 delfin, 1.mjesto
100 mješovito , 1.mjesto
100 prsno, 1.mjesto
Prema FINA Zbirom dvije discipline u ukupnoj ženskoj konkurenciji Zerina je u dvije discipline zauzela je  1.mjesto i osvojila je pehar za najuspješnije plivačicu u C kategoriji za djevojčice 2010 godište.Zerinin uspjeh je plod rada, truda i talenta, stručnog rada naših trenera, te još veće zalaganje njenih roditelja , čestitamo Zerini i želimo joj još više sreče i uspjeha u nastavku uspješne plivačke karijere , ističe Šef.Stručnog štaba PK “Zmaj Alpamma” Tuzla mr.dr.sc. Muhamed Smajlefendić, te napominje da su Zerina i ostlali tuzlanski plivači ( njih preko 500) od 27.6.2021.godine zbog zatvaranja bazena u Hotelu Tuzla nemaju adekvatne uslove gdje da treniraju najomiljeniji sport koji najviše vole u svijetu. Poznato je već da su nekoliko godina tuzlanski plivači i  plivačice bili najbolji u državi i učesnici dva puta Olimpijskih igara, a sada su prepušteni sami sebi i ulici.
Koristimo sada priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja “Zmajček” u koju se mogu upisati dječaci i djevojčice od 5 godina starosti .Škola se održava na bazenu hotela Mellain , 2 puta sedmično, petak u 18:30 -19:30 i nedelju od 18-19 sati. Za više informacija putem tel. 061 185 -394,ističu  iz PK “Zmaj –Alpamma..
Duška REBIĆ