Petev objavio spisak igrača za utakmice protiv Crne Gore i Danske

Selektor seniorske nogometne reprezentacije Ivaylo Petev objavio je spisak igrača na koje računa za prijateljske susrete sa Crnom Gorom i Danskom.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

odbrana: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Branimir Cipetić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić.

Vezni red: Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović i Almedin Ziljkić.

napad: Miroslav Stevanović, Luka Menalo, Ermedin Demirović i Smail Prevljak.

Petev je na današnjoj konferecniji za medije kazao da je odlučio dati odmor Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću. Na spisku nema Edina Višće koji je rekao da neće moći dati sve od sebe i da se namjerava oprostiti od reprezentacije BiH, dok je Amer Gojak povrijeđen.

– Žao mi je zbog Višće jer sam mislio da će mi biti jedan od glavnih igrača u kvalifikacijama za SP. Međutim, to je prilika da dam priliku nekim drugim igračima – kazao je selektor BiH.

Istaknuo je da ne dijeli utakmice na prijateljske i zvanične, zbog svega očekuje da će svi igrači dati sve od sebe u ovim mečevima, te da su “vrata reprezentacije BiH otvorena za sve igrače koji se trude i napreduju”.

Utakmica protiv Crne Gore na rasporedu je 2. juna na Grbavici, dok je meč protiv Danske zakazan za 6. juni na stadionu Brondbyju. Okupljanje reprezentacije na rasporedu je 27. maja na Ilidži.