Pet efikasnih savjeta za bolju organizaciju vremena

Iako se dan sastoji od 24 sata, često imamo osjećaj kako vrijeme “leti”. Zato je bitno što bolje i efikasnije iskoristiti sate u danu koji je pred nama.

Ovo je pet trikova koji će vam pomoći da na što produktivniji način iskoristite sate u vašem danu, prenosi portal ddl.rs

1. Vježbajte ujutru

Navijte raniji alarm i odradite trening ujutru. Na taj način nećete imati razlog da preskočite trening kao što biste to uradili uveče. Takođe, čitav dan osjećaćete se puno bolje i produktivnije.

2. Rasporedite kratke pauze tokom radnog dana

Iako se možda ne čini tako, ali kratke pauze od nekoliko minuta puno znače. Zažmirite i odmorite oči ili napravite nekoliko vježbi istezanja kako biste probudili tijelo.

3. Odredite tri prioriteta

Naravno da tokom dana imamo puno toga što treba da odradimo, ali stvaranje prioriteta olakšaće vam taj proces. Svako jutro zapišite tri najvažnije stvari koje do kraja dana morate uraditi.

4. Odvojite se od telefona

Sve češće nismo ni svjesni koliko vremena potrošimo na nepotrebno korišćenjem mobilnih telefona. Ako nije reč o hitnoj ili poslovnoj situaciji, odložite mobilni tamo gdje vam neće biti nadohvat ruke.

5. Birajte slične odijevne kombinacije

Kako biste uštedili na vremenu, tokom radne sedmice birajte devne kombinacije s istom “formulom”. Na primjer, košulja, pantalone i cipele na petu. Tako ćete uvijek znati šta zapravo tražite kada ujutru otvorite ormar.