Otvorena škola fudbala za dječake i djevojčice iz Gračanice i Petrova

U ponedjeljak je u sportskoj dvorani Luke otvorena škola fudbala, projekat  koji na prostorima naše države traje više od 20 godina. Finansijer ovog projekta je Vijeće Evrope a realizuju ga zajedno Grad Gračanica i Opština Petrovo.

Ova manifestacija okupila je veliki broj djevojčica i dječaka uzrasta od 6 do 12 godina, a cilj je promocija sporta, zdravog načina života i dobrosusjedskih odnosa.

Otvaranju su prisustvovali Gradonačelnik Gračanice, Nusret Helić i Načelnik Petrova, Ozren Petković koji su istakli da su djeca uvijek bila prioritet te da će uvijek  dati podršku ovakvim i sličnim projektima.

„Kao i svake godine, ponosni smo što možemo realizovati jedan ovakav projekat. Osmijeh na dječijim licima, stečeno prijateljstvo, druženje i osjećaj zajedništva daje nam garanciju za uspješne generacije“ kazao je Gradonačelnik Helić.

„Implementira se još jedan značajan projekat kroz koji čemo se družiti čitavu sedmicu u Gračanici i u Petrovu. Izuzetno mi je drago što imamo priliku da našu djecu zbližavamo i da ih podstičemo da se bave sportom“ rekao je u svom obraćanju Načelnik Petković.

Škola fudbala će se realizovati od 26. do 30. septembra, naizmjenično u Gračanici i Petrovu od 14:00 do 16:00 sati.