Otvoren Ured za privrednike pri Gradskoj upravi Grada Tuzla

Ured za privrednike pri Gradskoj upravi Tuzli, koji je otvoren danas, olakšat će administrativne procedure i dati doprinos razvoju privrede u tom gradu.

Riječ je o službi koja ima za cilj skraćivanje i olakšavanje administrativne procedure poduzetnicima i obrtnicima, poslužit će za pokretanje novih biznisa, ali i svim građanima koji imaju registrovanu neku od djelatnosti na području Tuzle.

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović izjavio je da je ovaj ured otvoren s namjerom da se pomogne privredi, pogotovo realnom sektoru.

Ističe da zahvaljujući novootvorenom uredu privrednici neće više ulaziti u šalter sale već u spomenutom uredu može imati vezu sa svim službama, dobiti blagovremeni savjet i biti naručen već za sutradan.

Tuzlanski poduzetnik i vijećnik Gradskog vijeća Tuzla Mensur Alić, koji je pokrenuo inicijativu otvaranja ovog ureda, naglašava da će ovaj ured poslužiti da se ojača ekonomski razvoj Tuzle.

-Ljudi koji se bave biznisom nemaju vremena da hodaju od kancelarije do kancelarije prikupljajući dokumentaciju – navodi Alić.

Poručuje da je cilj da ubuduće poduzetnik, privrednik, obrtnik, koji želi da ostvari nešto u ovom gradu, uposli radnika ili sebe, da ne čeka na šalteru već direktno ulazi u ovaj ured i obavlja razgovor.

(Fena)