Osiguran TV prijenos Svjetskog prvenstva za građane BiH

Ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini mogu odahnuti. Utakmice Svjetskog prvenstva koje će od 14. juna do 15. jula biti odigrano u Rusiji svi građani naše zemlje moći će pratiti na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT).

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila Medina Šehić, urednica sportskog porograma na državnoj televiziji.

– Bilo je određenih poteškoća, ali sve je riješeno i utakmice predstojećeg Svjetskog prvenstva bit će emitovane na BHRT – kazala je Šehić, objasnivši da će mečevi SP biti “rađeni” iz sarajevskog studija:

– Nažalost, nemamo novca da novinare šaljemo u Rusiju, ali ćemo se potruditi da gledaocima ponudima zanimljiv sadržaj. Imat ćemo emisije sa pristojnim gostima prije i poslije utakmica u večernjim terminima.

BHRT će u živom prijenosu emitovati sve utakmice sa Mundijala, izuzev susreta 3. kola grupne faze, kada će mečevi biti igrani u istom terminu. Međutim, velika je vjerovatnoća da će na portalu (bhrt.ba) biti emitovane utakmice koje ne budu u diretnom TV prijenosu, tako da će ljubitelji fudbala neće biti uskraćeni za ono najzanimljivije što se bude događalo u Rusiji.

(Faktor.ba)