Optužene da su ženi slomile nos za Novu godinu

Opštinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu protiv Amere B. i Minke H., obje iz Maglaja, koja ih tereti da su 1. januara ujutru na području te opštine slomile nosne kosti A.M.

Optužnicu protiv njih podiglo je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a kako se navodi, nijedna od optuženih nije ranije osuđivana.

“Optužene su da su 1. januara, oko šest sati, na području opštine Maglaj došle u kuću vlasništvo S.B.S., pa nakon verbalnog konflikta s A.M. zajednički i dogovorno zadale joj više udaraca pesnicama po glavi”, ističe se u optužnici, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”. Kako se dodaje, bile su svjesne da je na taj način mogu povrijediti, što su, ističe se, i htjele.

“Nanijele su tom prilikom A.M. povrede u vidu preloma nosnih kostiju bez pomaka, krvnog podliva kože gornje usne, krvnog podliva očnih kapaka obostrano i nakupina krvi ispod veznice lijevog oka”, stoji u optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK. Sve te povrede u svom sveukupnom dejstvu, kako je ocijenjeno, predstavljaju lake povrede.