OKK Sloboda u subotu dočekuje Promo

Košarkaši Slobode u subotu će u Mejdanu u 19. kolu Prvenstva BiH dočekati ekipu Promo iz Donjeg Vakufa.

U Slobodi su svjesni da je ekipa Promo borbena i da će tražiti pobjedu. Kako navodi trener tuzlanske ekipe, njegov kolega radi dobar posao, budžet gostujućeg tima je mali, ali je vidljiva njihova velika borba na terenu. Smatra da će tako biti i ovaj put.

”Oni su bliže Ligi 6 nego toj borbi za opstanak i to je dovoljno da budemo maksimalno odgovorni i ozbiljno shvatimo sutrašnju utakmicu”, kaže Nedim Džemić, trener OKK Sloboda.

U ovom meču debitovat će i Đoko Šalić koji se nedavno priključio timu, a došao je iz ukrajinske ekipe. Džemić kaže da mu je potrebno vremena da se uklopi u tim, ali vjeruje da će dobiti ono što se od njega i očekuje.

”Mislim da smo na dobrom putu. Iza nas je dobra radna sedmica, svi ćemo razumjeti kompletnu situaciju koja se dešavala oko njega i sve što je uticalo, ali i pauza koja je bila zbog svih tih dešavanja i odlaska iz Ukrajine, ali postepeno iz treninga u trening dobija obrise onoga što ekipa treba od njega”, navodi trener OKK Sloboda.

Treneru Slobode će u ovoj utakmici na raspolaganju biti svi igrači. Ne nedostaje energije, ambicije i motivacije.

”Svjesni smo naše situacije, da se pitamo za borbu za osvajanje prvog mjesta u regularnom dijelu, već u ranoj fazi smo obezbijedili Ligu 6, na prvom smo mjestu i pokušat ćemo to zadržati”, kaže Džemić.

Član Skupštine OKK Sloboda Jasenko Elezović pozvao je simpatizere da dođu i podrže ekipu u nastojanju ostvarenja još jedne pobjede.

Utakmica Sloboda – Promo na rasporedu je u subotu u 19 sati u Velikoj dvorani Mejdana. Ulaz je slobodan.