Ivica Obrvan više nije selektor BiH

Ivica Obrvan podnio je ostavku na klupi rukometne reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Ivica Obrvan više nije selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Obrvan je rukometne Zmajeve preuzeo 8. marta 2021. godine i nešto više od godinu dana kasnije odlučio je podnijeti ostavku.

Iskusni hrvatski stručnjak vodio je BiH sedam službenih utakmicu. Ostvario je jednu pobjedu i šest poraza. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Obrvan je na debiju sa BiH pobijedio Austrija 27:21. Zatim je poražen od Njemačke i Austrije također i pomenutim kvalifikacijama. U zvaničnom prijetaljskom meču krajem 2021. godine BiH je pod vodstvom Obrvana izgubila u Mađarskoj 26:24. Onda je došlo EP u Bratislavi gdje su Zmajevi upisali tri poraza u veoma teškoj grupi od Švedske, Španije i Češke.

Čeka se zvanična potvrda Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, iz kojeg u ovom trenutku nisu mogli davati nikakve reakcije.

Ovo će biti težak udarac za reprezentaciju Bosne i Heregovine koja već za pet igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke u gostima, a tri dana kasnije 19. marta dočekuju istog protivnika u tuzlanskom Mejdanu.