OKK Sloboda – Sutra se igra odlučujuća utakmica za Kup BiH

U petak će košarkaši Slobode nakon 10 godina čekanja imati priliku da osiguraju nastup na završnom turniru Kupa BiH, koji od ove godine nosi ime Mirze Delibašića. Nakon poraza protiv Sparsa u prvenstvu BiH, košarkaši OKK Sloboda ovoga puta kao domaćini moraju ostvariti pobjedu kako bi se plasirali u završnicu Kupa BiH.

“Spars je jedan respektabilan protivnik koji niže sjajne rezultate u ABA 2 ligi. Imaju širok roster i veliku kvalitetu. Mi imamo spoj mladosti i iskustva i nadam se publiku koja će biti najbolja ove godine. Vidim da se pravi jedna doza euforije koja nam je sad potrebna, a mi moramo sad sve to iskontrolirati da ne bismo iz prevelike želje izgorili. Moramo biti stabilni, moramo imati strategiju i plan kako igrati protiv višeg i jačeg protivnika” – kazao jeJosip Pandža, šef stručnog štaba OKK Sloboda.

Nakon odlaska Maksima Kovačevića u Kinu tim Slobode ostao je bez jakog igrača. Njegovo odsustvo u timu primijetilo se, ali sada su čelnici tuzlanske Slobode doveli novog igrača kako bi ojačali roster ekipe. Riječ je je o 32-godišnjem Amerikancu, Greggu Thondiqueu, košarkašu bogatog iskustva, koji je posljednje tri sezone igrao u Francuskoj. No, njegov nastup u utakmici protiv Sparsa još uvijek je upitan, zbog neriješene papirologije sa klubom u kojem je igrao. Pobjeda je i ovog puta prioritet, bez obzira na gubitke i povrede koje su pogodile Slobodu u jako kratkom vremenu. Atmosfera u svlačionici i dalje je pozitivna i igrači su optimistični.


“Veliki je ulog, ali rekao sam, Sparsi su jako kvalitetna ekipa, spremali smo se za njih i mislim da bi sve to trebalo da bude u redu” – kazao je Haris Dedajić, košarkaš OKK Sloboda.

Košarka u Tuzli uvijek je imala veliku podršku, a u OKK Soboda se nadaju da ona neće izostati ni sutra, ali ni u ponedjeljak. Utakmica između ekipa Sloboda i Spars igra se sutra u Mejdanu sa početkom u 19 sati i 30 minuta.  A dva dana poslije u okviru 18. Kola Prvenstva BiH, odnosno u ponedjeljak, Sloboda u Mejdanu dočekuje Gradinu.