Održana 10.jubilarna Tuzlanska biciklijada

Ulicama Tuzle prošlo je šest hiljada biciklista svih generacija koji su sa ponosom prodeflilovali glavnim saobraćajnicama , te na ovaj način ukazali na značaj i očuvanje zraka.
Javnosti je poslata poruka za živit ekonomićno, a voziti ekologično.
Sa posebne ukrasne bine u centru naselja Stupine u Tuzli predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla,Mirsad Jusić se obratio prisutnima i istakao, ponosni smo jer smo došli do desete Tuzlanske biciklijade uz mnogo učesnika i prijatelja koji su došli iz svih djelova BiH.Sa ove rekordne biciklijade iz Tuzle šaljemo poruku da vozimo ekonomićno i živimo ekologično..
Kolona biciklista koja je sa svojim zelenim uniformama zazelenila puteve i tuzlanske saobraćajnice i skrenula pažnju , kako je bitno da smo svi svjesni i savjesni i kako trebamo kroz život čuvati kvalitet zraka. .Biciklo i biciklizam je jedna od idealnih rješenja za umanjenje posljedica produkata autnofila i ostalih drugačijih zagađivaća planete zemlje, a trebamo biti primjer budućim generacijama sa svrhom biciklizma, poručio je Jusić.
U okviru ove biciklijade uprilićena je i dječija biciklijada u kojoj su najmlađi dokazali svoje umjeće u upravljanju sa dvotočkašima.
Na 10.biciklijadi urućena je zahvalnica gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću za dugogodišnju podršku koji se obratio prisutnima i istakao da je ova manifestacija tradicionalna i najveća manifestacija u Tuzli uz rješenje za smanjenje posljedica produkata autnifila i ostalih drugih zagađivaća planete zemlje, a trebamo biti primjer budućim generacijam,a sa svrhom biciklizmsa, poručio je  gradonačelnik Immović. .
Zahvaljujem se Biciklističkom klubu Tuzla koji su istrajni 10 godina. Zahvaljujem se svima koji su pomogli biciklijadu , MUP-u  TK, koji već 10 godina učestvuje , a trebaju urediti saobraćaj  i drugim sponzorima , preduzećima , sponzorima i  učesnicima na kvalitetu, istakao je.
Pravo osvježenje osjetilli su biciklisti koji su vozili i putevima pokraj Panonike, pokraj žubora vode i drveća koja su im  pružila poseban ugođaj na svježem zraku uz poseban ambijent.
Ova manifestacija koja se održava po deseti put je uz veliki odziv  i kvaliteta građana , je pravi dokaz da je uspjela i ostavila je dogotrajni trag i sjećanja na tuzlanske ulice u kojima je održana vožnja bez predaha i sa brzinom vožnje kojom su vozili biciklisti.
Piše: Duška REBIĆ