Održan sastanak sa predstavnicima Crvenog krsta/ križa Grada Tuzle

U Gradskoj upravi dr.sc.Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle, održao je sastanak sa predstavnicima Crvenog krsta/križa Grada Tuzle. Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje je Crveni krst/križ Grada Tuzle provodio u proteklom periodu. Kao odgovor na potrebu lokalne zajednice , te o akcijama pomoći zemljotresom pogođenim gradovima u Turskoj i Siriji.

Predstavnici Crvenog krsta/križa Grada Tuzle su izrazili zahvalnost Gradu Tuzli na izdvojem sredstvima koja su putem krsta/križa preusmjerena za pomoć stradalima u Turskoj i Siriji .Takođe se razgovaralo i o iznalaženju dodatnih rješenja u cilju unapređenja buduće saradnje Crvenog krsta/ križa i Grada Tuzle i odgovora na što veći broj zahtjeva građana ii lokalnih zajednica.

Ovom prilikom gradonačelnik se zahvalio Crvenom krstu/križu na svemu što rade za sve građane Grada Tuzle, a posebno za projekat „Njega i pomoć u kući“, bez koje bi veliki broj korisnika imao težak život , te je istakao:

“Ono što pokazuje vaš kvalitet rada i ono zbog čega vi jeste danas ovamo kad god je kome u svijetu potrebna pomoć, kao što su danas Turska i Sirija. Vi ste pokazali još jednom šta je to Crveni Krst/križ , da je to nije samo porodica Grada Tuzle i BiH, već porodica čitavog svijeta”.

D. Rebić