Objavljen Javni poziv za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata za 2021. godinu

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, raspisalo je Javni poziv za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata za 2021. godinu.

Sredstva se dodjeljuju lokalnim  zajednicama  sa  područja  Tuzlanskog  kantona,  javnim ustanovama i javnim preduzećima u oblasti sporta, sportskim klubovima i sportskim klubovima osoba  sa invaliditetom za namjene sufinansiranja rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata na području Tuzlanskog kantona u cilju ostvarivanja javnog interesa u sportu kroz podsticanje i obezbjeđenje uslova za obavljanje i razvoj sportskih djelatnosti.  Za ove namjene bit će izdvojeno  700.000,00 KM

Vrednovanje, odnosno sufinansiranje projekata  vrši se na slijedeći način:

– Projekti rekonstrukcije postojećih sportskih objekata  –  vrednuju  se  i  sufinansiraju  projekti rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i redovnog održavanja sportskih objekata koji  se odnose na projekte lokalnih zajednica, projekte javnih ustanova i javnih preduzeća,  projekte sportskih klubova i projekte sportskih klubova lica sa invaliditetom.

– Projekti  opremanja  sportskih  objekata  –  vrednuju  se  i  sufinansiraju  projekti  koji  se  odnose na nabavku opreme koja se ugrađuje u sportski objekat i sa njim čini funkcionalnu  tehničko-tehnološku cjelinu.

Javni  poziv  ostaje  otvoren  do  24.11.2021.  godine  i biće objavljen na  web  stranici  Vlade  Tuzlanskog kantona: www.vladatk.gov.ba. i web stranici Ministarstva: www.mksmtk.gov.ba.

O uslovima i kriterijima više informacija na linku:

http://www.vladatk.kim.ba/Ministarstva/MKSM/2021/JAVNI_POZIV_za_sufinansiranje_sportske_infrastrukure_2021.pdf